Vertellen verbindt verteller en publiek en ook het publiek onderling, verbindt mensen en culturen en gemeenschappen. 

De dag van vandaag worden tussen mensen en culturen fictieve barrières verstevigd, in plaats van mensen te verbinden. Verbinden met respect voor het eigen karakter, maar ook met empathie voor het gezamelijke schuitje waarin elke mens probeert een zinvol leven te leiden. 

Vertellen stelt de mens centraal met zijn emoties, zorgen, humor, dromen en verbeelding om het leven zinvol te maken. Tijdens zijn hele leven, ongeacht man of vrouw of plaats op de wereldbol.

Meer over Selle

Verhalenverteller

Selle tovert fantasievolle, griezelige, amusante, performante plezante of poëtische verhalen uit zijn mouw.

 

Het woord in al zijn vormen

Na zijn studies maakt hij deel uit van een uitgeverij, later als zelfstandig redacteur en promotor van kinderboeken, en sinds meer dan 15 jaar als verteller onder de naam Luisterlezer. Een tiental jaren toerde hij met een theaterbus (Luisterlezerbus en Fabulabus) langs bibliotheken en scholen.

Nu vertelt hij verhalen, legendes, fabels, mythen en verzinsels uit de buurt of streek of uit de hele wereld, voor families of voor volwassenen.

Hij vertelt met een thema als griezel, halloween, winter, Kerstmis, Sinterklaas enz.

Vertelvoorstellingen voor volwassenen behoren ook tot zijn repertoire. Hierover meer op de pagina "vertellingen - spectacles".

 

Tweetalig polyvalent verteller

Zowel in het Frans als in het Nederlands vertelt hij in een cultureel centrum, zaaltje, bibliotheek, buiten op straat of onder een boom; in opdracht van scholen, bibliotheken, organisaties of bedrijven.

Hij volgde opleidingen en stages in Vlaanderen, Brussel en Wallonië, ondermeer de vertelopleiding in de SAWMD van Lier bij Veva Gerard.

IHij is lid van vertelorganisaties:
Fédération de conteurs professionnels de Belgique, plus d'info 
Racontance, plus d'info 
Karabas, contes et récits bilingues, avec Ludwine, Roxanne et Michel, plus d'info.