Vertelvoorstellingen, vertelactiviteiten, thema's enz.

Bruegel verteld

De verteller verbeeldt met woord en vertelkunst wat Bruegel met verf en schildertalent geschilderd heeft. Een wonderlijke reis door een deel van het oeuvre van Pieter Bruegel de Oude.
Als zaalproductie of vertelwandeling

Vanaf 9 jaar, alle publiek   

Lees meer...

Een korte trailer in twee talen vindt je hier.

Als de kust spreekt - Een zee van verhalen

De wijde zee vervult mensen met een gevoel van geluk. Met duizenden trekken ze er op uit naar de Noordzee. Maar de bewoners aan zee vertellen sterke verhalen. Mysterieus, waargebeurd of gefantaseerd, met beklijvende ervaringen en diep menselijke emoties.
Een voorstelling vol emotie, spanning en wijsheid.

Voor iedereen vanaf 9 jaar, duur 60'‘      Lees meer...

Dievenland op drift

Cyber-criminaliteit verbleekt bij de roverbendes in het tijdsgewricht van de 18de-19de eeuw. Zij kennen god noch gebod en terroriseren de bevolking. De bende van Baekelandt, de Bokkenrijders en een luchtig bendeverhaal garanderen een griezel en een lach en laten je verdwalen in de beelden van onze lang niet voltooid verleden tijd.
Lees meer...

Tussen d'oortjes

Een succesformule die de oren streelt met korte verhalen op allerlei manifestaties en feesten in wijken, regio’s, steden en gemeenten, schoolfeesten, Supervlieg-dagen, Kinderhoogdagen, open-deur-dagen, feestelijke openingen... In een zaaltje, klas of  buiten, enz.

Lees meer...

Wintervertellingen

  Halloween - Kerstmis – Nieuwjaar - Winter…

Tijdens het najaar en in de winter is het tijd om lekker warm ingeduffeld naar verhalen te luisteren of gezellig te griezelen.

 Voor de eindejaarsperiode en de feesten heeft De Luisterlezer een ruim aanbod voor kinderen en families van alle leeftijden.

Lees meer...

Vertelvoorlezen

Een kaderverhaal knoopt verschillende boeken aan elkaar. We tonen illustraties met het boek of vergroot op een A2-scherm (reuzen-kamishibai) en mengen voorlezen met vertellen tot een leuke belevenis.

 Zonder of met een thema: halloween, winter, Sinterklaas, sprookjes, dieren, noem maar op.  In de Fabulabus of in een lokaal, zaaltje of bibliotheek enz.

 Lees meer...

Grenzenloos Grimm

De verhalen van de gebroeders Grimm zijn soms romantisch, soms griezelig of hard maar altijd avontuurlijk. Ze zijn uit het leven gegrepen. In dit programma brengen we ook minder bekende verhalen.

 Duur: 60’.

Meer lezen...

Karabas

Tweetalig verteller

Ook in het Frans brengt Selle een groot deel van zijn verhalen.

Om niet te vergeten, de bijzondere voorstellingen van KARABAS, samen met Ludwine, Roxanne en Michel: heerlijk luisterplezier en taalspel met de Franse en Nederlandse taal.

Roadkapje 

Een eigentijds jeugdtheater ook als musical uitvoerbaar

Speelbaar door een groep van 50 tot 100 kinderen tussen 8 en 16 jaar.

Minimum 50 deelnemers. Het aantal rollen kan uitgebreid worden.

Bijkomend kunnen ook een aantal dansers ingeschakeld worden. Het maximum voor de totale productie is om en bij de 100 deelnemers.

De tekst is geschreven op het niveau van 11-jarigen, maar niet te moeilijk voor jongere kinderen.

Lees meer...

Meer info over Karabas

Op de website van "De Caps et de Mots" van Roxanne en Ludwine, waar je een pagina vind over Karabas collectief.

Klik hier...

Nog een beeld van vertellingen buiten onder een boom en in een theaterzaaltje. Vertelkunst is immers ook een podiumkunst. Met weinig middelen maar veel stem en overtuiging laat de verteller het verhaal tot de fantasie van het publiek spreken.